Jeden z mála dopisů.

09.08.2015 16:49
 


Váženi přátele,

 

Dovoluji si vás upozornit na téma migrantu, kteří ve velkých počtech v těchto dnech proudí do Evropy. Mam tento problém, primo před očima,  neboť pobývám dlouhodobě, jak mnozí z vás ví, pracovně na Balkáně. Žiji zde již 6tym rokem. Vidím tedy, v přímém přenosu, že tzv. Balkánská cesta je hojně migranty vy(zne)užívaná. Posilám vám své zamyšleni a postřeh bez emocí, ne v náhlém vzplanutí.

 

Poslední týdny, když se pohybuji v regionu Vidím narůstající velký počet malých či velkých skupin migrantu pohybující se směrem na Sever. Co mě zaráží na první pohled je, jak bezstarostně se tyto skupiny pohybuji, jak si počínají, aniž by byly někým kontrolovány, zastaveny, či přesměrovány zpět. Na co však bych chtěl hlavně upozornit je fakt, ze se nejedná v žádném případe o válečné uprchlíky.

 

Neviděl jsem mezi nimi žádné děti, žádné ženy, žádné staré lidi. Vidím jen putující MLADÉ MUŽE ve věku 17-35 let. Silné, zdravé, dobře vybavené, dobře a prakticky oblečené, v outdoorových či sportovních botech, s kvalitními trackingovými batohy na zádech, disponující smart phony, tablety, laptopy apod. Některé skupiny se pohybuji na kolech. Zastavuji se na pumpách, kavárnách či obchodech pro nakup potravin. Viděl jsem, při placeni, že mají mezi sebou docela dost hotovosti a dokonce debetní či kreditní karty!

 

Co mě na první pohled vždy zarazilo, když jsem je pozoroval, že mnohé tyto skupiny mladých mužů, jsou dobře organizovány, mají mezi sebou zcela jasně vedoucího, nebo velitele, který vše řídi, a rozhoduje. Jednají jako týmy s určitou strukturou, které mají jasný cil a jasný plán. Kromě toho, že využívají převaděčů pres zelenou hranici, tak mají zcela jasně i další místní kontakty, na koho se obrátit a jak reagovat v případě "nouze" (zastaveni policii apod.). Dokáží se efektivně pohybovat velmi rychle a zdolávají delší vzdálenosti s velkým přehledem. Jejich orientace v terénu, využívaní map, internetu a GPS je prokazateln&aacu te;.

 

Během mých 15 let strávených v zemích postižené válečnými konflikty, či Během mě práce v organizacích krizového managementu, jsem žádné podobné uprchlíky nikdy předtím neviděl.....

 

Já osobně vidím tuto migrační vlnu jako velice dobře připravenou a naplánovanou akci. Akci, která je dále i "někým" finančně a logisticky podporována. Není možné, aby takováto masa lidi (jedná se o statisíce lidí) byla přepravována na velké vzdálenosti bez zapojení státu (míněno státních organizací) a špionážních služeb. Kdo za tímto stojí, se sám osobně zatím jen dohaduji. Mám na to samozřejmě svůj názor, který si nechám v této chvíli pro sebe.

 

Budu se však držet tématu migrantu - Můj skromný názor na toto téma je, že se vůbec nejedná o vlnu migrace způsobenou lokálními válečnými konflikty (ty tady byly i před tím a budou bohužel i nadále). Jedná se podle mého soudu zcela jasně o " invazi ". Invazi, která má za cíl, destabilizovat, bezpečnostně ohrozit, způsobit změnu sociální struktury evropských států, pod záštitou nálepky"multikulturalismu"a "humanity" (já hovořím o pseudohumanitě), další následně rozdrobení evropských národních států, jejich vnitřní sociální oslabení, hlubš&ia cute; prohloubení ekonomických problémů Evropy a následně poskytnutí řešení, které se neodehraje na národní úrovni, kde řešení bude v konečném důsledku"nadiktováno".

 

Čeho se však hlavně obavám, bez malováni pomyslného čerta na zeď, že hlavním cílem je iniciovat konflikt v Evropě. 

 

Váženi přátelé, media i politici vám doma většinou lžou, zakrývají pravdu, a manipuluji s vámi. Počty migrantu valící se do Evropy jsou mnohem vetší, než vám předkládají. Nečinnost naši politické reprezentace evropské i té národní je fatální. Články s fotografiemi, které se v článcích objevují, mají u vás vyvolat emocionální reakci a naklonit vás pozitivně k migrantům, jsou téměř směšné, jak jsou průhledné ve své naivitě.

 

Buďte pozorní, opatrní, studujte vice tento problém, neuzavírejte se před nim do ulity, na chaty, ve sportovní či jiné činnosti, pokud vám záleží na vašem domove, na vaši kultuře a na budoucnosti naší civilizace, která je ve své bláhovosti a naivitě v této chvíli možná, aniž by si toho byla sama vědoma, v ohroženi.

 

Svět, jak jsme ho znali je již pryč, vstupujeme do odlišného světa, nevím však do kterého. Přiznám se vám, z určité obavy o ten "náš" kousek světa mám.


Zdraví vás srdečně všechny,

Vlasti(k)mil