Čína radí USA, aby se staraly o vlastní problémy s lidskými právy

25.12.2014 15:49

 

Čína radí USA, aby se staraly o vlastní problémy s lidskými právy

 

Čínské ministerstvo zahraničí ve čtvrtek vyzvalo Spojené státy, aby se zabývaly problémy s lidskými právy ve své zemi a nemíchaly se do záležitostí jiných států z pozice arbitra.

"Čína je právní stát. Dodržujeme zákony. Vyzýváme Spojené státy, aby se začaly zabývat problémy s porušením lidských práv ve své zemi a nemíchaly se z pozice arbitra do vnitřních záležitostí jiných zemí pod záminkou ochrany lidských práv a neporušovala suverenitu a nezávislost jiných zemí," prohlásila to tisková mluvčí čínského ministerstva zahraničí Chua Čchun-jing v komentáři k výroku amerického ministra zahraničí Johna Kerryho.

Jak dříve uvedla agentura Sputnik, americký ministr zahraničí John Kerry vyzval čínskou vládu, aby osvobodila politického vězně, laureáta Nobelovy ceny za mír Liou Siao-pa a další politické vězně. Zároveň požádal Čínu o "záruku bezpečnosti a zajištění svobod v souladu s mezinárodními závazky k zajištění lidských práv, která na sebe země vzala."
Číst všechno: https://czech.ruvr.ru/news/2014_12_25/Cina-radi-USA-aby-se-staraly-o-vlastni-problemy-s-lidskymi-pravy-0785/