Léčení rakoviny, jde to ale i jednodušeji.

20.02.2015 06:43

Výzva pro facebook Mým i vašim facebookovým i dalším přátelům a známým Prosím, neodvracejte pozornost od tohoto textu, když jej považujete za dlouhý. Zde se jedná o desetitisíce životů a miliardy korun rok za rokem. Tato forma podání organizacím se opírá o zákon č. 106/1999 Sbírky a je garantována Občanským sdružením Podněty. (www.podnety.cz). Je to zlepšená forma Petice bez sbírání podpisů, a pracné evidence účastníků. - - - - - - - - - - - - - - - V roce 1957 ověřil MUDr. Karel Fortýn desítkami operací zhoubných nádorů 100% účinnost metody devitalizace. Ta spočívá v zaškrcení přívodu živin do nádoru podvázáním vyživovacích cév. Umrtvený nádor je pak spolehlivě zlikvidován imunitním systémem a vzniká protirakovinná imunita.(!!!) Přitom neplatí, že nemocný nesmí přijít pozdě. Místo světové slávy byl mu odpovědí zákaz devitalizaci provádět. Jak se sám vyjádřil, byl to silný korupční tlak farmaceutických firem. Ony si zaplatily vlivné lidi, aby neztratily trh neúčinné chemoterapie. Ti zkorumpovaní vlivní pak nechali zbytečně a dosud beztrestně umírat de facto – z pohledu devitalizace - lehce nemocné lidi. Přímo masově. (Též Vás napadá jisté přirovnání? Vždyť ty koncerny to dělají celosvětově.) Ten stav trvá dodnes. Zatímco za reálného socializmu byli ministerští a jiní úředníci motivováni penězi do vlastních kapes, v postsocializmu nastoupil jiný důvod. Jsou to výkony. Za použití málo účinné chemoterapie zaplatí ZP nemocnici asi milion Kč, za podvázání, jež chemoterapii odmítá, pár tisíc, asi jako za slepé střevo. Takže farmaceutická lobby a naše zdravotnictví si báječně rozumějí. (Koncerny vydělají, nemocnice vydělají, a většina pacientů - maminky, tátové, známí odborníci a umělci - umírá.) V roce 2000 si národ zásluhou televizních REPORTÉRů vynutil zkoušky devitalizace. Metoda se osvědčila, přestože musely být překonány neslýchané, zlovolné ministerské překážky. Výsledek? Zpráva o něm nebyla dosud uveřejněna, protože pokus byl úspěšný, a ministerstvo si zahrálo na cara uzurpátora. Vyslovilo přísný zákaz devitalizace pod hrozbou ztráty lékařské licence. Neoprávněně, ale strašení ztrátou licence je účinné. Ministr Holcát (sláva mu, jedinému!) teprve v roce 2013 rozhodl, že pacient má právo si - v případě smrtelného ohrožení nemocí – i zakázanou či neověřenou metodu léčení vyžádat, a musí mu být vyhověno. A co dál? Mlčí odborná veřejnost, mlčí sdělovací prostředky, a neinformovaní pacienti poslušně umírají. Tak o co mi jde teď? Aby co nejvíc lidí podpořilo mou, již druhou akci v (malinko) nových poměrech. Hlavní body mého Podnětu ministrovi zdravotnictví na zrušení zákazu devitalizace, odeslaného ministerstvu 26. ledna t. r.

1. Zrušit zákaz metody devitalizace nádorů pro onkologickou léčbu. 

2. vyhlásit, že opatření bývalého ministra zdravotnictví Holcáta o přenesení kompetence ve volbě léčebné metody v případech ohrožení života na pacienta je nadále platné. 

3. Učinit všechna potřebná opatření k přípravě chirurgů a dalšího personálu k poskytování této léčby aspoň od 1. 4. 2015, a to s využitím lékařů, majících „zakázané“ zkušenosti. 4. Vyhlásit generální pardon lékařům, kteří podle svého rozhodnutí a své lékařské cti se rozhodli riskovat ztrátu licence a zachraňovat lidské životy, a tak i přes zákaz devitalizaci tajně provozovali. Prostřednictvím facebooku se můžete připojit k nátlaku na ministra, aby se záležitostí zabýval a zákaz zrušil, a aby rychle podnikl kroky k zavedení devitalizace do běžné praxe. Může Vás pak hřát vědomí, že jste přispěli k záchraně tisícových zástupů pacientů a miliard korun na zdravotnictví každý rok. Jak? 

1. odešlete mailem na adresy: mzcr@mzcr.cz, a stanislav.vrbik@email.cz Do řádku „předmět“ pod adresami zadejte: k identifikátoru MZDRX00OP48F A text: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Upozorňuji na existenci podnětu https://podnety.cz/podnet-cislo-20150121214135, identifikátor dokumentu MZDRX00OP48F, a žádám jeho realizaci ------------------------------------------------------------------------------------------------------

 2. vyzvěte přeposláním tohoto mailu všechny své přátele z facebooku i další, aby udělali totéž 3. pokud chcete, můžete si celý Podnět vyvolat na https://podnety.cz/podnet-cislo- 20150121214135 Za připojení se k Podnětu a rozeslání této výzvy na další adresy máte můj vřelý dík. 

Stanislav Vrbík, Zlín,