Mohl by být pražský majdan?

29.11.2014 13:21

Havloidé s pěnou u huby

Mohl by být pražský majdan?

Motto: Jediná země, kde nehrozí politický puč, je USA. A víte proč? Protože ve Washingtonu není ani jedna americká ambasáda.

Od bývalé Jugoslávie, přes Gruzii, Ukrajinu, Kyrgyzstán, Libanon, Írán, Kuvajt, Irák, Moldávii, Tunisko, Thajsko Egypt, Sýrii, Čínu až po Maďarsko. To jsou všechno země, kde v tomto tisíciletí proběhly pokusy o svržení zákonných vlád formou organizovaných pouličních protestů. Maďarsko možná ještě ne naplno, ale varování tam už bylo. Kontrolního chrousta (jak zpíval Olympik) tam vypustili. Zdomácněl pro to pojem barevné revoluce. Byť ne všechny pouliční protesty skutečně vládu svrhly, mají podobné rysy. Vždy se z ničeho nic a odnikud objeví dav nařvaných nespokojenců – a už to jede. Půtky brzy přerostou v násilí, ničení, požáry, mrtvé. Policie někdy reaguje razantněji někdy mírněji. Pokud to druhé, šance je, že „revoluce“ bude úspěšná. I když úspěšná není, většinou následuje chaos, rozvrat, podlomení vlády. Někdy se „revoluce“ opakovaně vrací s přestávkou několika let, dokud není úspěšná.

Když nad tím tak přemýšlím, vlastně i náš listopad 1989 nesl všechny prvky barevné revoluce. Se vším všudy. Včetně policejního zásahu, pádu vlády, výměny jedněch šmejdů za druhé a následného vystřízlivění a kocoviny.

A včetně těch, kteří celou věc připravili a financovali. Jsou to pořád jedni a ti sami loutkovodiči. Jejich snahou je dosadit do co nejvíce států světa vlády, které jim budou zobat z ruky. Ti loutkovodiči bohužel objevili, že je mnohem levnější zaplatit hordy místních nespokojenců než země vojensky napadat, případně bombardovat. Vypracovali taktiku geniálně jednoduchou. A bohužel to funguje. Prostřednictvím NGO (nevládních organizací) si obšlápnou a vytipnou místní nespokojence, podplatí je, naučí je, jak na to, dodají hesla, transparenty, podplatí část nebo celá média. Vše koordinuje, řídí a financuje – hádejte kdo? Pokud váháte s odpovědí, podívejte se na motto tohoto článku.

Nedávno mi někdo položil v emailu tuto otázku: „Myslíte si, že je možné, aby to u nás nakonec dopadlo, podobně jako na Ukrajině (akce: Majdan, Krym a východ Ukrajiny)?“ Odpověděl jsem: „Ne, u nás to nedopadne jako na Ukrajině, tam byla na začátku velká nespokojenost s oligarchy v politice a mírou korupce. U nás to není tak kritické. Navíc na Ukrajině se angažovaly USA a jejich 5 miliard dolarů. Potřebují základny na hranici Ruska. My nemáme tu strategickou polohu.“ To bylo před třemi dny. A dnes o své tři dny staré odpovědi začínám pochybovat.

Začínám o tom pochybovat ve světle posledních zpráv potěšených masmédií, které s vervou a zlomyslnou radostí referují, jak pana prezidenta Zemana při pietním aktu na pražském Albertově vypískali, jak ho musela ochranka bránit před vajíčky, jak na něho z davu řvali sprostoty a vulgarity, jak pískali, jako ho nenechali mluvit... „Šmejde, ožralej mužiku, ruskej švábe. Nebuď prase, táhni do Moskvy. Poslouchej Kisku, ty šmejde,“ volal dav.

Ostatně zde je záznam prezidentova projevu na Albertově. Výše uvedené nadávky tam neuslyšíte, ten neuctivý pískot ano:

 Podrobně o těchto incidentech referují Parlamentní listy.

Při projevech ostatních prezidentů lidé ztichli a tleskali. … Při proslovu polského prezidenta Bronislawa Komorowského přítomní aplaudovali tomu, že chce položit květiny na hrob bývalého prezidenta Václava Havla“, píše iDnes.

Takže ne obyčejný dav. Havloidé. Tohle bylo připraveno předem. Tohle byl test, kam až mohou zajít, co jim bude dovoleno. Zatím je jim dovoleno prezidenta volně urážet a sprostě napadat. Lze si představit, že to bude gradovat? Bohužel ano. Stejná sebranka a zrádci národa, která se podivným způsobem vždy soustřeďovala kolem Václava Havla (jakoby je přitahoval) a dnes kolem jeho pohrobka Schwarzenberga, teď více než kdy jindy opět ukazuje zuby. Prohrávají. Vědí to. Prohrávají, protože jejich hlavní loutkovodiči za oceánem se topí v problémech. Proto začínají spěchat. Rukavičky dolů.

Čím se provinil Zeman, že ho tak nenávidí? Zkrátka jednal v zájmu národa. Nechtěl tancovat podle jejich píšťalky. Odmítl sankce proti Rusku, zapochyboval o důvodech války na Ukrajině, dokonce odhalil pokrytectví kolem Pussy Riot. To se nepromíjí. A tak, podobně jako maďarský premiér Viktor Orban, je i náš Miloš Zeman terčem útoků. Loutkaři za mořem možná ještě chtějí dostavět ten nešťastný Temelín ve své réžii a rádi by viděli na místě prezidenta řepkového generála Babiše, který jim (mimo jiné) umožní nasazení GM. Havloidé mají ještě jeden důvod. Osobní. Jsou stále ještě uraženi a poníženi volbou prezidenta, kde jejich favorit, zcela dementní rakouský lesník Schwarzenberg nedokázal vyhrát. Do dneška to nevydýchali. Tohle je jejich osobní msta. Možnost plivat po člověku, kterého se většina lidí váží.

Co bude dál? Těžko říct. Umírající kobyla nejvíc kope. A havloidé jsou podlí, zrádní, bezcharakterní a ubozí. Jako všichni zrádci. Můžeme se nadít ještě mnoha překvapení.