Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívaj

01.07.2015 22:28

Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce!

Čer 21, 2015

1 552

https://aeronet.cz/news/wp-content/uploads/de-dollarization-700x379.jpg?bd3cfa

Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce!

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA.

„Stále více evropských politiků upozorňuje na to, že v zájmu USA je rozpoutání války v Evropě. Vlastně se už to povedlo, protože válka na Ukrajině trvá a můžeme jen s obavami čekat chvíli, kdy se rozšíří i do naší země.

Je třeba si přiznat, že v naší části světa se všechno vyvíjí směrem, jako kdyby někomu velmi záleželo na rozpoutání války. Už jen nevyléčitelní optimisté věří v to, že se nám informační zdroje brzy neprozradí, že naše země se znovu stala válečným terénem.

Krátký pohled do historie

Abychom pochopili, co se děje, je třeba se podívat do historie. Stejně jako dnes, tak před a po druhé světové válce, bylo s Polskem jednáno jako s méněcennou zemí. Připomeňme si, že Polsko zradili naši západní spojenci, jen aby na chvíli uspokojily Hitlerovy (a později Stalinovy) požadavky. Bylo to jen kupování času, protože během několika měsíců se válka rozšířila na téměř všechny evropské státy.

demonstrace proti NATO v Polsku.jpgDemonstrace proti NATO v Polsku

Když před 70 lety válečné operace na našem kontinentu skončily, znovu nás Západ zradil, když Poláky, kteří umírali na všech frontách, věnoval pod jařmo dalšího totalitarismu. Největší válečné ztráty zasáhly právě naši zemi a do dneška nám nebyly zaplaceny žádné kontribuce. Bude dnešní situace podobná?

Rok 1939 se opakuje, uměle vyvolané krize na Ukrajině

Současná mezinárodní situace velmi připomíná tu před druhou světovou válkou. Stejně jako tehdy, i dnes se stala naše země hračkou v rukách mocností.

Musíme si uvědomit, že krize na Ukrajině nevznikla spontánně, jak nám neustále podsouvají prorežimní média. Byla to plánovaná akce speciálních služeb zemí jako USA a Izrael. Stalo se tak podruhé po sobě, pamatujeme si ještě „oranžovou revoluci“ na Ukrajině. Jen slepec by neviděl, že Ukrajina je destabilizována celkově, s jediným cílem – vtáhnout do války Rusko a vytvořit v očích publika z Ruska světového nepřítele číslo 1.

Proč chtějí USA válku v Evropě

Světovému hegemonu USA záleží na rozpoutání velké války v Evropě. Jako kdysi, tak i dnes, má její fronta být i na území našeho státu, který je znovu odsouzen ke zničení. Někteří si dokonce myslí, že rozpoutání velké války s Ruskem v Evropě jde naprosto USA na ruku, protože jim umožní zachovat si a udržet dominující pozici ve světě.

hegemonie USA.jpgHegemonie USA

Je zřejmé, že USA vyšly z každé světové války silnější a mocnější. Stalo se tak po první i po druhé světové válce a tento stav trvá dodnes. Teď, když Rusko otevřeně ohrožuje americkou vůdčí pozici, se najednou ukazuje, že je čas na další válku, která sváže ruskou armádu v evropském konfliktu. To celkově oslabí mezinárodní pozici Ruska i Evropské unie.

Nová demarkační linie v Evropě

Ještě před pár měsíci nás politici v médiích ujišťovali, že nám žádná válka nehrozí a že jsou to absurdní nesmysly. Dnes všichni hřímají naprosto opačně. Po rozhovorech Merkelová – Hollande – Putin víme, že Rusko nabídlo demarkační linii současného i případného budoucího konfliktu. Demarkační linie totožnou s hranicí Polska. Nebylo řečeno, zda jde o linii východní nebo západní. Nakonec i prezident Hollande prohlásil, že pokud nedojde k dohodě a porozumění, budeme mít válku.

expanze NATO v Evropě.jpgExpanze NATO v Evropě

Samotná mise evropských vůdců bez vědomí USA ukazuje na to, že Němci i Francouzi mají na situaci jednotný názor, a sice že si s Evropou hraje mocnost za oceánem. Polsko v této situaci oficiálně vystupuje jako americký trojský kůň v Evropě a tak se o něm píše i v ruských médiích. A proč neobětovat trojského koně?

Důsledky evropské války pro Polsko

Je nabíledni, že eventuální konflikt USA – Rusko skončí pro naši zemi tragicky. Není možno vyloučit ani jaderný útok. („Ale kdeže! Walesa se šavlí půjde sám na Moskvu, jak nám slíbil. A pomohou mu v tom „mocnosti“ jako Lotyšsko a Litva.“)

obkličování Ruska.jpgObkličování Ruska

Jak jsme už mnohokrát psali, útok na kteroukoli novou členskou zemi NATO bude de facto koncem svazku – a takový cíl má Rusko. Není možno předpokládat, že útok na Polsko bude ze strany Západu vnímán jinak než v září 1939. Skončí vyjádřeními rozhořčení a kritiky, to bude vše. Pokud NATO v té době bude ještě existovat, všem bude najednou jasné, že tento vojenský pakt je jenom fikce.“

Závěrečné shrnutí

Tento článek z nezávislých polských médií jsem přinesl proto, abychom si uvědomili, že „obyčejní“ Poláci vidí situaci ve světě podobně jako my. Médii je nám neustále podsouváno, že jsou příkladným partnerem USA i Bruselu a měli bychom si z nich vzít příklad. Budují na svém území americké vojenské základny, neustále pořádají cvičení vojsk NATO, polští politici opakují všechny americké téze jako kolovrátky atd. Jenže tady je kámen úrazu.

plán US vojenských základen v Polsku.jpgPlán US vojenských základen v Polsku

Polák nerovná se polský politik ani novinář

Poláci, to nejsou polští politici ani polská mainstreamová média (mimochodem hodně podobná těm našim, ba často ještě podlézavější k USA či Bruselu). Ať už vládl kdokoliv, situace byla stejná, jako u nás.

V Polsku médiím ani politikům nikdo soudný nevěří, lidé tam jsou často ještě v horší situaci než u nás,vzhledem k nedostatku pracovních míst (statisíce gastarbeiterů) nebo diktátu katolické církve. Také je tam mnohem více demonstrací a protestů. O těch se ale nedozvíme ani z našich ani z polských mainstreamových médií.

– Valerij X –