Krásný nápad

29.09.2014 10:22

 

 

KRÁSNÝ NÁPAD

DEJME STARŠÍ LIDI DO VĚZENÍ A ZLOČINCE DO DOMOVŮ DŮCHODCŮ

 

< nápad pochází z Německa, ale naše reálie se zase tolik neliší >

* * * * *

Následkem toho by naši senioři měli denně přístup ke sprše, volný čas, procházky, léky, pravidelné zdravotní a stomatologické kontroly. Dostávali by peníze, místo, aby za ubytování platili. Navíc by měli nárok na trvalý kamerový dohled, a vpřípadě potřeby by se jim tedy dostalo okamžité pomoci. Jejich postele by byly dvakrát týdně převlékány, jejich prádlo a oblečení by jim bylo pravidelně práno a žehleno. Každých 20 minut by měli návštěvu dozorce a jídlo by dostávali až na pokoj. Měli by zvláštní místnost, ve které by přijímali návštěvy své rodiny. Měli by přístup do knihovny, tělocvičny, k fyzické i psychické terapii a také do bazénu a dokonce právo na další bezplatné vzdělávání. Měli by nárok na kolečková křesla, na žádost by měli legálně bezplatně k dispozici pyžama, boty, pantofle a další pomůcky.Soukromé pokoje pro všechny s vlastní venkovní plochou obklopené velkorysou zahradou.Každý senior by měl právo na vlastní počítač, televizi, rádio a neomezené telefonování. Existovala by ředitelská rada, která by vyslechla a řešila stížnosti, dohled by musel dodržovat kodex chování!

Zločinciv domově důchodců,by dostávali většinou studené, v lepším případě vlažné jídlo, byli by osamoceni a bez dohledu (za odměnu.)

Světla by se vypínala ve 20 hodin, měli by nárok na jednu koupel týdně (pokud vůbec). Žili by v malém pokojíku a platili za to 2.000 € nebo 1320000,-Kč měsíčně, bez naděje, že se z toho dostanou živí.

< A KONEČNĚ BY BYLA SPRAVEDLNOST PRO VŠECHNY>